Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

_

Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>

RAPID KL AKAN MEMASTIKAN PEMATUHAN KETAT LANGKAH PENCEGAHAN COVID-19

KUALA LUMPUR, 30 SEPTEMBER - Rapid KL ingin meminta maaf kepada semua penumpang kami atas kesusahan, kegelisahan dan kemarahan yang disebabkan oleh sebuah video yang beredar di media sosial semalam.

Dalam video tersebut, agen pembersih kami dilihat menjalankan tugas pembersihan ketika kereta api kami sampai di stesen LRT Ampang, yang merupakan stesen terakhir untuk Laluan LRT Ampang / Sri Petaling. Ini adalah langkah tambahan yang kita buat setiap kali kereta api kita sampai ke stesen terakhirnya untuk hari itu, selain semua kereta api dan bas kita dibersihkan dan dibersihkan setiap malam di depot setelah waktu operasi berakhir.

Namun, video tersebut menunjukkan bahawa pembersihan dilakukan secara tergesa-gesa dan tidak memuaskan. Tindakan tidak mematuhi peraturan pencegahan Covid-19 yang ditetapkan oleh Rapid KL amat membimbangkan dan kami telah mengambil tindakan pantas untuk menegur penjual dan membincangkan tindakan pemulihan dan pencegahan untuk memastikan perkara ini tidak berulang.

Kami memberi jaminan bahawa kami memandang serius perkara ini. Kami mengharapkan perkhidmatan berkualiti tinggi dari semua rakan perniagaan, kontraktor, vendor dan juga kakitangan kami. Walaupun kami mendorong hubungan sinergis di mana fleksibiliti diberikan kepada rakan kongsi dan pekerja kami untuk melaksanakan tugas mereka, kami tidak akan teragak-agak untuk meneroka semua pilihan yang tersedia untuk kami sekiranya prestasi berada di bawah standard kualiti. Kami juga memberi jaminan bahawa kami akan terus meningkatkan dan meningkatkan perkhidmatan kami untuk memastikan kereta api dan bas Rapid KL selamat dan selesa untuk semua.

Sekali lagi, kami mengucapkan terima kasih atas sokongan anda dan berharap kami dapat melihat anda di kereta api dan bas tidak lama lagi.