_

PERUBAHAN SEMENTARA PERKHIDMATAN RAPID KL DISEBABKAN KUAT KUASA PKPD DI PLAZA PERHENTIAN KAJANG

Melibatkan jalan-jalan Rapid KL 450, Smart Selangor KJ01 dan KJ04 serta Perantara MRT T464

KUALA LUMPUR, 28 OKTOBER 2020 - Susulan penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) pada hari ini bagi Plaza Hentian Kajang, beberapa perkhidmatan di bawah kendalian Rapid KL akan melibatkan Rapid KL laluan 450, Bas Smart Selangor untuk maklumat KJ01 dan KJ04 serta lain-lain Bas Perantara MRT T464.

Bagi perkhidmatan Rapid KL jalan 450 dari Hab Lebuh Pudu, para penumpang adalah dinasihatkan bahawa yang akan berakhir di Stesen MRT Kajang. Para penumpang boleh naik atau turun di MRT Kajang dan perjalanan perjalanan mereka menggunakan perkhidmatan alternatif.

Manakala bagi perkhidmatan Smart Selangor jalan KJ01 ke Bandar Kajang dan KJ04 ke Presint 3, Putrajaya, bas-bas tersebut akan dijalankan dari Stesen MRT Stadium Kajang dan diteruskan melalui jalan asal. Bas-bas bagi jalan ini juga tidak akan dibuka Plaza Perhentian Kajang akan berhenti di luar kawasan hentian tersebut. Sebarang perubahan perubahan perkhidmatan KJ01 dan KJ04 akan diumumkan oleh Majlis Perbandaran Kajang kelak.

Perkhidmatan Bas Perantara MRT laluan T464 dari Teras Jernang ke Stesen MRT Kajang tidak menggunakan Plaza Perhentian Kajang. Bas akan berhenti di hentian terdekat di tepi jalan utama.

Sehubungan itu, Rapid KL ingin mengingatkan para penumpang untuk selalu mengamalkan mabuk kebersihan diri yang terbaik, menggunakan pelitup terbuka dan mulut serta mengamalkan kendiri. 

Di dalam permainan tenaga untuk mencari تحقيق Covid-19 terhadap pelanggan dan pengguna Rapid Bus juga, pelbagai langkah-langkah telah mengambil SOP seperti disinfeksi dalaman bas selepas tamat perkhidmatan, penjejakan kontak menggunakan Kod QR dan saringan kesihatan Kapten Bas sebelum tugas.

Bahasa: