En. Muhammad Yazurin Sallij Muhammad Yassin

Ketua Pegawai Eksekutif Rapid Bus

Muhammad Yazurin Sallij Muhammad Yasin dilantik sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Rapid Bus Sdn Bhd pada 3 September 2018. Dia sebelumnya adalah Ketua Rapid Ferry Malaysia, yang merupakan anak syarikat Prasarana yang baru ditubuhkan, yang ditubuhkan untuk menerajui kemasukan kumpulan dalam perniagaan pengangkutan air .

Sebelum pelantikannya sebagai peneraju Rapid Ferry pada bulan April 2017, dia bertugas di Rapid Bus sebagai Wakil Presiden Eksekutif di Unit Prestasi dan Strategi, yang ditubuhkannya dengan tujuan untuk meningkatkan kemampuan prestasi syarikat.

Lulusan Perdagangan, Perakaunan & Kewangan dari University of New South Wales, Sydney, Australia, dia memulakan kerjayanya sebagai eksekutif audit HBN Management Sdn Bhd pada Februari 1998 sebelum bergabung dengan Projek Lebuhraya Utara Selatan Berhad (PLUS) pada tahun berikutnya di mana dia membina kariernya yang merangkumi pengeposan di Mumbai, India sebagai Ketua Operasi dan Pentadbiran di PLUS BKSP Toll Limited (India) selama dua tahun mulai Ogos 2006.

Kerjaya dengan Prasarana bermula pada Februari 2010 ketika dilantik sebagai Ketua Bahagian Perancangan dan Pembangunan Bas Rapid KL.