Rapid Penang

Perkhidmatan bas Pulau Pinang

Ditubuhkan pada tahun 2007, Rapid Penang menjadi salah satu pengendali bas terkemuka di Pulau Pinang.

Perjalanan di Pulau Pinang menjadi lebih mudah dengan bas Rapid Penang. Tarikan popular seperti pantai di Batu Ferringhi, Tapak Warisan UNESCO Georgetown, Padang Kota, Bukit Pulau Pinang atau Bukit Bendera hanyalah beberapa tempat menarik yang boleh diakses oleh anda dengan menaiki bas. Senarai itu berterusan.

Sebagai penyedia perkhidmatan bas terkemuka di Pulau Pinang, kami komited untuk menyediakan perjalanan yang selamat, boleh dipercayai dan berpatutan untuk semua penumpang kami.

Untuk memastikan bahawa kami memberikan nilai terbaik untuk semua, kami berusaha untuk memenuhi standard perkhidmatan berikut:

  • Kapten Bas kami harus dilengkapi dengan semua pengetahuan yang relevan dan penting melalui sesi latihan yang konsisten; oleh itu, memastikan keselamatan penumpang kita setiap masa.
  • Kapten Bas kami memberi perhatian khusus kepada mobiliti terganggu - Orang Kurang Upaya (OKU), warga tua, wanita hamil, dan anak-anak setiap masa.
  • Penyelenggaraan semua bas secara konsisten dijalankan mengikut jadual, memastikan penyelenggaraan pencegahan dan ramalan untuk armada.
  • Semua bas dilengkapi dengan alat keselamatan yang sesuai misalnya. alat pemadam api mudah alih, peti pertolongan cemas dan segitiga / kon kecemasan untuk menangani sebarang kejadian yang tidak diingini.

Meningkatkan kemajuan sentiasa berada di puncak fikiran kita. Dengan bantuan pihak berkuasa yang relevan untuk memastikan peningkatan lebih lanjut mengenai infrastruktur jalan raya, pengurusan kawalan lalu lintas dan penguatkuasaan terhadap pengguna jalan raya yang salah, kami bertekad untuk menyediakan anda mod pengangkutan yang efisien dan boleh dipercayai di Pulau Pinang. 

Untuk memudahkan perjalanan anda, setiap hub / terminal utama dilengkapi dengan panel paparan yang memberikan anda maklumat mengenai destinasi, laluan dan jadual bas. Kakitangan kami juga sedia membantu dengan pertanyaan perjalanan anda.  

Selanjutnya untuk komitmen kami dalam memberikan anda pengalaman hebat ketika bepergian dengan kami, bas kami dibersihkan setiap hari dan dijaga dengan kerap. Bas juga dilengkapi dengan akses universal untuk memenuhi semua kategori pelancong. 

Bahasa: