Rapid KL

Mengenai Perkhidmatan. Sorotan.

Mengenai Perkhidmatan

Anda mempunyai pilihan untuk menerokai Lembah Klang dengan Transit Kereta Api Ringan (LRT), Monorel KL, Transit Aliran Massa (MRT) dan bas.

Tarikan pelancong popular yang boleh diakses oleh anda apabila mengembara dengan Rapid KL termasuk Menara Berkembar KLCC, Pasar Sentral, Sunway Lagoon, Menara KL, Bukit Bintang, Petaling Street (Chinatown) dan banyak lagi.

Sekilas Pandang Perkhidmatan Rapid KL

Bas

Rapid KL menyediakan perkhidmatan bas henti-henti, perkhidmatan khas (Smart Selangor, PJ City dll) serta perkhidmatan bas pengantara ke stesen MRT, LRT dan Monorel.

BRT

Laluan BRT yang merupakan sebahagian daripada Sistem Transit Bersepadu Lembah Klang yang menyediakan perkhidmatan di pinggir tenggara Petaling Jaya, Malaysia.

LRT

Operasi LRT Rapid KL dikendalikan oleh Rapid Rail Sdn Bhd, yang bertanggungjawab untuk menyelia laluan rel bandar Laluan Ampang dan Laluan Sri Petaling, dan Laluan Kelana Jaya.

KL Monorail adalah sistem transit awam intra bandar yang menghubungkan banyak destinasi utama di Kuala Lumpur.

Jalur pertama Projek MRT Lembah Klang yang dilaksanakan ialah Laluan Kajang sejauh 46km.

Laluan MRT Putrajaya ialah laluan kedua Projek MRT yang menggunakan laluan MRT sedia ada untuk menyediakan perkhidmatan perhubungan pengangkutan awam yang lebih baik untuk penumpang.

Bahasa: