_

PRASARANA SIASAT VIDEO TULAR MELIBATKAN KAKITANGAN

KUALA LUMPUR, 29 Mac – Susulan sebuah video yang tular di media sosial hari ini, yang memaparkan sedutan seorang lelaki berpakaian seragam Prasarana memukul orang awam di sebuah kedai serbaneka pada tarikh, masa dan lokasi yang belum dapat dikenalpasti, Prasarana menegaskan bahawa ia telah melancarkan siasatan serta-merta ke atas insiden berkenaan.

“Kami memandang serius dakwaan bahawa si pemukul adalah kakitangan Prasarana berdasarkan pakaian seragam yang dipakai di dalam video berkenaan. Dipercayai kejadian berlaku apabila mangsa ditangkap dan dituduh mengambil makanan tanpa membayar di kedai serbaneka tersebut.

Walau bagaimanapun, tingkah laku si pemukul adalah bertentangan dengan kod etika kerja Prasarana. Dalam apa jua situasi, sekiranya memerlukan bantuan lanjut, ia sepatutnya dipanjangkan kepada pihak berkuasa,” menurut satu kenyataan media yang dikeluarkan Prasarana di sini hari ini.

Siasatan dalaman sudah dilancarkan dan Prasarana menyeru orang awam yang menyaksikan kejadian atau mempunyai maklumat lanjut berkenaan kejadian tersebut supaya menghubungi talian 03-7885 2585, atau emel ke suggest@rapidkl.com.my.

Prasarana juga memohon maaf atas kejadian ini dan menjamin tindakan susulan yang bersesuaian akan diambil bagi memastikan perkara sebegini tidak akan berulang di masa hadapan.

Language: