Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

_

Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>

SEMUA BAZAR RAMADAN KENDALIAN PRASARANA DI SELANGOR DITUTUP MULAI SABTU INI

KUALA LUMPUR, 6 Mei - Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) ingin memaklumkan bahawa lima bazar Ramadan Rapid KL yang terdapat di dalam Selangor akan ditutup mulai Sabtu (8 Mei) ini.

"Penutupan ini selaras dengan pengumuman yang dibuat oleh Menteri Besar Selangor, YAB Dato 'Seri Amirudin Shari berkaitan dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), di enam daerah di Selangor," menurut satu kenyataan Prasarana hari ini.

Berdasarkan fakta itu, Bazar Ramadan Rapid KL yang mula beroperasi pada 13 April lalu merangkumi enam lokasi di stesen-stesen LRT Kelana Jaya, Glenmarie, Damai, Pandan Indah, Cempaka dan Putra Heights. Operasi bazar di lokasi LRT Cempaka telah ditutup lebih awal pada 1 Mei lokasi yang berkaitan dengan senarai di dalam kawasan berisiko tinggi laporan yang dikeluarkan oleh Hotspot Identification by Dynamic Engagement (HIDE).

Bazar Ramadan di Stesen LRT Damai yang berbeza di dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur akan seperti biasa.

“Prasarana ingin mengucapkan terima kasih kepada pengujung dan pengguna yang telah memberikan sokongan atas inisiatif ini walaupun memerlukan mengharungi cabaran wabak Covid-19. Warga kota disaran terus digunakan SOP walau di mana berada, seperti yang telah ditentukan oleh pihak berkuasa bagi keselamatan keselamatan semua, ”tambahnya.