_

REL DAN BAS PRASARANA BEROPERASI SEPERTI BIASA

KUALA LUMPUR, 12 Januari 2021 - Perkhidmatan rel urban dan bas henti-henti kendalian Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) akan tetap aktif pada pukul 6 pagi hingga tengah malam kompilasi arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuatkuasakan mulai esok.

Ini termasuk perkhidmatan rel dan bas Rapid KL di Kuala Lumpur dan Selangor; Rapid Penang di Pulau Pinang dan Seberang Prai, Rapid Kamunting di bandar Taiping, Perak; dan Rapid Kuantan di Pahang.

Perkhidmatan LRT, MRT dan Monorel akan dijalankan seperti waktu yang ada dengan masa menunggu antara 2.8 dan 7 minit untuk setiap waktu puncaknya.

“Penumpang diingatkan agar sentiasa patuh pada arahan yang telah dikeluarkan oleh pihak berkuasa dan mengamalkan norma baru kompilasi menggunakan awam awam.

Kami pengguna pelanggan untuk mendapatkan maklumat terkini dari media sosial kendalian Prasarana, ”menurut satu media yang dikeluarkan Prasarana hari ini.

Para pengguna Rapid KL menggali aplikasi PULSE untuk mendapatkan maklumat-maklumat maklumat perkhidmatan rel dan bas. Aplikasi ini boleh dimuat-turun di Google Play dan Apple Store.

Bahasa: