Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

_

Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>

ASPIR BUS RAPID UNTUK MENYAMPAIKAN 'DESTINASI ANDA INSPIRASI KAMI'

KUALA LUMPUR, 7 September - Rapid Bus Sdn Bhd, anak syarikat Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) untuk operasi bas, telah melancarkan slogan baru yang dinamakan 'Destinasi Anda Inspirasi Kami', melambangkan falsafah kerja di kalangan semua kakitangan Rapid Bus ketika berinteraksi dengan penumpang , rakan sekerja, dan orang ramai.

Majlis pelancaran maya diadakan pada 3 September, yang menyaksikan penyertaan kemenangan oleh Kapten Bas, Mohd Rahmat Abd Hamid dari Rapid Kuantan, diperkenalkan kepada semua kakitangan Rapid Bus.

"Saya terinspirasi untuk membuat tulisan ini ketika melihat seorang penumpang tua yang pergi ke hospital untuk menziarahi anaknya. Senyumannya yang berseri-seri ketika akhirnya dapat melihat anaknya, yang sejak itu pulih, membuat saya menyedari bahawa peranan kita dalam Rapid Bus bukan hanya untuk menyediakan pengangkutan dan membawa penumpang ke destinasi mereka. Kami menyediakan mereka hubungan sehingga mereka dapat bertemu dengan orang tersayang, pergi ke sekolah atau bekerja, mendapatkan perkhidmatan penting seperti bantuan perubatan atau makanan untuk memberi makan keluarga dan sebagainya. Melihat penumpang sampai ke destinasi mereka dengan selamat memberi inspirasi kepada saya untuk menjadi lebih baik dalam pekerjaan saya kerana sekarang saya memahami peranan yang saya mainkan dalam membantu penumpang bergerak dan berkembang, ”kata Mohd Rahmat.

Majlis disempurnakan oleh pengerusi Dato 'Seri Haji Mustafar Ali, yang turut disertai oleh Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Prasarana, Encik Mohd Azharuddin Mat Sah; Ketua Pegawai Operasi Kumpulan (Operasi), Datin Hjh. Norlia Noah dan Encik Muhammad Yazurin Sallij, yang merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Rapid Bus.

Bercakap pada pelancaran itu, Dato 'Seri Mustafar berkata: "Tanggungjawab kami bukan hanya memastikan pelanggan sampai ke destinasi mereka dengan selamat, tetapi kami juga perlu menyediakan persekitaran yang selesa dan membina hubungan baik dengan pelanggan.

"Kami mahu memperkukuhkan kedudukan jenama kami; strategi untuk menjadikan jenama pilihan kita di kalangan masyarakat kita. Ketika kami di Rapid Bus, memberikan pengalaman yang baik kepada penumpang, mereka pasti akan ingat bahawa kami lebih dari sekadar moda pengangkutan atau kenderaan untuk mereka, ”tambahnya.

Dalam ucapannya, Muhammad Yazurin berharap agar slogan baru dapat menyuntik nilai dan komitmen yang lebih mulia di kalangan kakitangan dalam memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan; sambil menambah bahawa pekerja Rapid Bus harus bercita-cita untuk melakukan lebih banyak daripada apa yang telah mereka lakukan.

Dia menyatakan kegembiraan bahawa beberapa tindakan baik itu disorot secara meluas di media sosial dan mendapat reaksi positif dari orang ramai. Antara lain, katanya, adalah mengenai Kapten Bas yang menolong penunggang motosikal ketika banjir, menolong seorang tua yang buta melintasi jalan, dan mengembalikan barang-barang pelanggan.

"Disokong oleh Bahagian Modal Insan di syarikat induknya, Prasarana Malaysia Berhad, program peningkatan pengalaman pelanggan dan pelanggan yang bersepadu sedang diluncurkan yang meliputi latihan komprehensif mengenai etika, pengurusan tekanan dan layanan pelanggan yang baik," Sehari dalam Kehidupan… "Program pertukaran pekerjaan untuk membolehkan staf dari pelbagai peringkat mengalami, berempati dan belajar antara satu sama lain, dan program pembeli misteri untuk memastikan bahawa kakitangan Rapid Bus secara konsisten menepati janji jenama kami," Yazurin menyimpulkan.