Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

_

Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>

PRASARANA PUAS HATI KEMAJUAN PROJEK LRT3

SAUJANA PUTRA, 29 Mac - Pengerusi Kumpulan Prasarana, Dato 'Sri Tajuddin Abdul Rahman hari ini menjalankan kerja meninjau projek LRT Laluan 3 (LRT3) bersama-sama dengan kontraktor utama MRCB-GK dan menyatakan rasa puas hati dengan kerja-kerja yang dilaksanakan khas dalam kerja kesejahteraan pekerja bagi penularan wabak COVID-19 dan program khas membantu banduan-banduan.


Diiringi oleh Pemangku Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Prasarana, Datin Hjh. Norlia Noah dan Timbalan Ketua Projek LRT3 Prasarana, Encik Mohd Lokman Hamid pada program berkenaan, Dato 'Sri Tajuddin membuat tinjauan terhadap fasiliti tempat tinggal pekerja di' LRT3 Kuarters Berpusat '(CLQ) di Johan Setia, Klang dan di pusat pengacuan dan pembinaaan 'Casting Yard' di Bandar Saujana Putra, yang mana menguruskan kerja-kerja membina pepalang 'U-Through Girder' untuk trek LRT3.

Sepanjang perjalanan, Dato 'Sri Tajuddin telah memberikan perkembangan semasa dan butiran terkini mengenai projek yang berkaitan dengan MRCB-GK, yang diketuai oleh Pengerusi MRCB-GK Datuk Seri Dr. Judin Abdul Karim dan diiringi oleh Naib Presiden Eksekutif MRCB, Datuk Dell Akbar Khan dan Pengarah Projek MRCBGK, Encik Patrick Hwang.

Bercakap kepada pemberita kemudian, Dato 'Sri Tajuddin merakamkan ucapan terima kasih kepada MRCBGK kerana menginginkan program lawatan kerja berkaitan dan menunjukkan rasa puas hati dengan perkembangan projek, yang beliau sifatkan sangat penting untuk menjadi pemangkin kepada pembangunan negara dan kesejahteraan rakyat; dan pelaksanaan agenda transformasi perkhidmatan 'Lembah Klang Besar'.

“Syukur, Alhamdulillah, walaupun kita berhadapan dengan kekangan kerana pandemik COVID-19 dan arahan PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) sejak awal tahun lepas, projek ini tetap berjalan lancar. Sehingga 28 Februari 2021, sebanyak 49.22 peratus projek sudah disiapkan. Dan, kita adalah 'on-track' untuk menyiapkan projek ini menjelang 28 Februari 2024.

“Jadi, saya ingin mengambil kesempatan untuk merakamkan ucapan Syabas dan Tahniah kerana MRCB-GK atas dedikasi dan komitmen mereka untuk menjayakan projek ini, yang sememangnya sangat penting dalam transformasi sistem awam awam. Projek LRT3 ini bukan hanya akan membantu menyelesaikan masalah kesesakan lalu lintas dari Kuala Lumpur ke Klang; walaupun ada 'integrasi' (kesinambungan) dengan Laluan MRT dan LRT Laluan Kelana Jaya, "tambah Dato 'Sri Tajuddin, yang cukup kagum dengan program PEKA atau' Peluang Kedua Anda ', yang diperkenalkan oleh MRCB untuk manfaat banduan-banduan terpilih.

Di bawah program berkenaan, seramai 34 banduan dari Rumah Transisi Industri - Penjara Sungai Buloh menawarkan untuk bekerja bersama-sama kontraktor MRCB bagi tenaga kerja untuk pembangunan projek nasional, yang merupakan aliran aliran transit sepanjang 37km untuk pusat bandaraya Kuala Lumpur dengan Klang dan Shah Alam.

“Bagi saya, ini adalah sesuatu yang sangat hebat kerana kita memberi peluang kedua kepada banduan-banduan ini dengan memberikan kerja-kerja yang sesuai. Tentunya, sesuatu yang mungkin boleh dicontohi oleh syarikat-syarikat korporat lain, ”tambah Tajuddin.