Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

_

Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>

PERKHIDMATAN LRT ANTARA PUTRA TINGGI DAN TAMAN PERINDUSTRIAN PUCHONG KEMBALI PULIH JAM 9.03 PAGI

KUALA LUMPUR, 5 Februari - Rapid Rail Sdn Bhd, selaku pengendali perkhidmatan LRT Laluan Ampang / Sri Petaling, ingin memaklumkan bahawa menggunakan perkhidmatan LRT Laluan Sri Petaling di antara Stesen Putra Heights ke Stesen Taman Perindustrian Puchong adalah disebabkan oleh penggunaan kuasa elektrik eletrik yang terputus; penggunaan alat kuasa utama yang diperlukan untuk menggerakkan tren.


Ekoran bekalan kuasa terputus seawal jam 5.35 pagi ini, perkhidmatan di antara Stesen Putra Heights ke Stesen Taman Perindustrian Puchong tidak dapat digunakan seperti biasa. Perkhidmatan bas perantara percuma disediakan untuk menampung ketiadaan sementara perkhidmatan berkaitan.

Bekalan kuasa telah kembali pulih pada jam 8.40 pagi dan perkhidmatan kembali normal pada jam 9.03 pagi. Sepanjang waktu, perkhidmatan, cepat, bergerak, cepat bergerak, dan membantu penumpang untuk mengelak kesesakan di platform dan stesen. Selain itu, pengumuman berterusan dibuat di dalam tren dan juga stesen di Laluan Ampang / Sri Petaling serta Laluan LRT Kelana Jaya, MRT Kajang dan Monorel KL juga.

Rapid KL kesal dengan insiden yang telah terjadi dan memohon maaf atas masalah yang telah berlaku. Media Sidang tidak dapat dijalankan seperti biasa berikutan perkembangan semasa COVID-19 serta pematuhan SOP yang telah ditentukan oleh kerajaan.