Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

_

Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>

KKM PUAS HATI PEMATUHAN SOP DI LRT LALUAN AMPANG / SRI PETALING

KUALA LUMPUR, 17 Februari - Delegasi pegawai Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), yang membuat keputusan terhadap pematuhan prosedur operasi standard atau SOP di pengguna yang menggunakan perkhidmatan semalam, yang terbentuk dengan hati hati dengan langkah-langkah pencegahan yang dilaksanakan di LRT Laluan Ampang / Sri Petaling dan pematuhan di kalangan para penumpangnya.


Diketuai oleh Ketua Pegawai Kesihatan Kawasan Cheras, Datin Dr Noriah Hajib, pasukan seramai 15 anggota turut serta sesi penerangan dan kempen kesedaran kepada para penumpang kompilasi pematuhan SOP di dalam tren dan di stesen-stesen Cheras, Bandar Tun Razak dan Bandar Tasik Selatan.

Ketua Operasi LRT Laluan Ampang / Sri Petaling, Tuan Haji Harman Hamzah, yang mengiringi delegasi itu sepanjang berkaitan, turut memberi penerangan kepada Dr Noriah dan anggota pasukannya mengenai langkah-langkah pencegahan yang dilaksanakan oleh pihak pengurusan termasuk mewajibkan anggota barisan depan menggunakan pelindung muka kompilasi bertugas dan berurusan dengan para pelanggan.

“Program ini kami jalankan selaras dengan saranan kerajaan dengan slogan #kitajagakita. Justeru itu, Pihak Operasi Laluan Ampang / Sri Petaling menerima pelawaan dari Pejabat Kesihatan Daerah Cheras untuk berkolaborasi membuat sesi kesedaran dan pemeriksaan terhadap penumpang-penumpang di sekitar daerah Cheras dan juga di dalam tren, ”kata Harman dalam satu kenyataan yang dikeluarkan Rapid Rail hari ini .

Dia melahirkan rasa gembira kerana rata-rata para penumpang amat responsif terhadap penerangan yang diberikan oleh Dr Noriah dan pasukannya di samping patuh dengan keperluan pemakaian pelitup muka dengan kemas dan kerja secara kendiri penjarakan sosial waktu berada di dalam tren.

Katanya, Dr Noriah turut serta memuji dan mengalu-alukan langkah yang diambil oleh pihak pengurusan Rapid Rail khusus LRT Laluan Ampang atas kesudian bekerjasama dengan pihak KKM untuk bersama-sama memerangi penularan wabak COVID-19.

“Dia mempunyai harapan untuk usaha dan kerjasama ini menjadi contoh kepada syarikat-syarikat korporat lain yang mempunyai operator khusus untuk menyuntik kesedaran di kalangan para penumpang dan orang awam usaha usaha penularan ini perlu hadir dari semua pihak. Pengamalan norma baru ini perlu berterusan bagi penularan ini dapat diputuskan.

“Bagi pihak RapidKL pada Laluan Ampang / Sri Petaling, kami akan membuat ujian secara berterusan di waktu puncak bagi SOP dipatuhi. Semoga kita dapat menjalani norma kehidupan baru bersama. #kitajagakita #lindungidirilindungisemua, ”tambah Haji Harman. - Foto MOHD FAITH EZENE