Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

_

Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>
Kongsi di !trpst#/trp-gettext>

KHIDMAT KAUNSELING UNTUK PENUMPANG TERBABIT DALAM INSIDEN PELANGGARAN TREN

KUALA LUMPUR, 1 Jun - Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) menyediakan untuk para penumpang dan anggota keluarga yang terlibat dalam insiden pelanggaran LRT dalam terowong antara Stesen KLCC dan Kg. Baru pada malam 24 Mei lepas untuk mendapatkan khidmat kaunseling pada bila-bila masa.

Disediakan oleh Bahagian Psikologi dan Kaunseling, Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia semalam (31 Mei), khidmat yang ditawarkan tidak terhad kepada satu sesi sahaja, sebaliknya untuk seberapa banyak yang diperlukan untuk وري isi tekanan perasaan dan trauma kerana insiden berkenaan.

“Mereka hanya memerlukan pendekatan Prasarana untuk aturkan temujanji dan bertemu kami pada bila-bila masa. Kita boleh buat satu sesi, atau banyak mana sesi yang diperlukan oleh mangsa, "kata Penolong Pengarah Kanan bahagian, Puan Nuridawati Mohd Noor yang mengetuai sepasukan kaunselor pada sesi penyerahan wang ehsan atau 'pembayaran muhibah' kepada para penumpang.

Diadakan di Stesen LRT Dang Wangi di sini hari ini, seramai 31 penumpang hadir pada majlis yang berkaitan dengan pengambilan yang berkaitan. Prasarana akan berusaha untuk memberi bantuan kepada semua penumpang yang menggunakan.

“Setakat ini, pihak kami telah dapat menghubungi 136 dari 213 penumpang yang terlibat dalam insiden berkenaan. Wang ehsan ini akan disumbangkan kepada semua yang terlibat.

“Kami sedang giat berusaha baki 77 penumpang yang lama ini belum dapat dikesan. Pihak kami berharap mereka yang berkaitan untuk segera menghubungi Prasarana agar kami dapat menyalurkan bantuan. Mereka boleh menghubungi nombor khas 014-7371330 atau emel [email protected] untuk tujuan ini dan untuk urusan kaunseling, ”kata Prasarana dalam satu kenyataan hari ini.