_

KEMPEN 'MY30 PLUS30 - BELI 1, PERCUMA 1' BERMULA ESOK

KUALA LUMPUR, 20 Disember - Bermula esok (21 Disember 2020), Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) membuka tawaran khas 'My30 Plus30 - Beli 1, 1 Percuma untuk pembelian pas perjalanan tanpa mempunyai My30 sebagai untuk pengguna penggalakan pelancongan domestik yang diumumkan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya baru-baru ini.


“Di bawah program kami yang akan berlangsung selama 31 Mac tahun depan untuk para pengguna perkhidmatan tren dan bas Rapid KL, satu baucar percuma My30 akan diberikan untuk setiap pembelian di mana Pass percuma My30 ini boleh digunakan sendiri untuk pembaharuan pada bulan berikutnya. Pas percuma My30 ini adalah terhad kepada 8,333 penebusan sahaja dan berdasarkan siapa dulu dia dapat; terhad kepada 1 pengguna dan sekali penebusan sahaja.

"Tempoh penebusan untuk bebas adalah antara 15 Januari 2021 dan 31 Mac 2021," menurut satu kenyataan yang dikeluarkan Prasarana hari ini.

Kempen 'My30 Plus30 - Beli 1, Percuma 1' ini adalah antara inisiatif yang diumumkan oleh Menteri berkenaan, Dato 'Sri Hajah Nancy Shukri pada 23 November lepas sebagai pelan pemulihan pelancongan domestik yang bakal diterjui oleh Lembaga Penggalakkan Pelancongan Malaysia (Tourism Malaysia). Di bawah inisiatif itu, agensi akan bekerjasama erat bersama para pemain industri seperti operator awam awam, syarikat syarikat dan badan bukan kerajaan dalam industri pelancongan di samping penggiat-pengiat industri pelancongan seni.

Pas perjalanan tanpa My30 orang warga negara Malaysia menggunakan perkhidmatan awam awam dan bas Rapid KL berulang kali tanpa had untuk 30 hari di Lembah Klang dengan hanya berbelanja RM30. Pas-pas ini boleh dibeli di semua kaunter-kaunter khidmat pelanggan di stesen-stesen LRT, MRT, monorel dan BRT di samping lapan hab bas terpilih - Pasar Seni, KLCC, Seksyen 2 Shah Alam, Greenwood, Sri Nilam, Sunway Pyramid, Pearl Point dan Puchong Utama.

"Urusan penebusan untuk kempen ini, hanya, hanya boleh dibuat di dua lokasi yang terletak di Sayap Timur stesen KL Sentral dan di Has Bas Pasar Seni," tambah kenyataan itu.

Sebagai mempromosi kempen ini, Prasarana akan menggunakan paparan paparan-paparan di dalam tren-tren LRT, MRT, monorel dan juga bas-bas; di samping platform-platform pengiklanan lain di stesen-stesen dan media sosial kendalian Rapid KL.

Untuk maklumat lanjut lanjut kempen 'My30 Plus30, Beli 1, Percuma 1' dan info-info lain mengenai My30, dan anda boleh melayari laman web rasmi Rapid KL di www.myrapid.com.my

Bahasa: