Semasa dalam perjalanan dan memerlukan bantuan? Hubungi Talian Bantuan kami:

Kerjaya

Cari Masa Depan Anda dengan Kami

Prasarana Malaysia Berhad adalah satu-satunya pengendali pengangkutan awam bandar di Malaysia. Kami mencari bakat yang sangat bertenaga untuk menyumbang kepada kecemerlangan dan pertumbuhan berterusan kami. Sekiranya anda ingin menjadi sebahagian daripada pasukan hebat kami, kami ingin bertemu dengan anda!

  • Pelatih
  • Graduan Segar
  • Profesional
  • UCAPAN


Program Prasarana Internship

Program Prasarana Internship adalah jalan untuk kerjasama dan kolaborasi yang lebih erat antara Prasarana dan institusi pengajian tinggi. Kami menawarkan peluang kepada calon peringkat kemasukan untuk memperoleh pengalaman praktikal di persekitaran kerja sebenar.

Program ini bersifat pendidikan, bertujuan, dan inspirasi di mana semua pelatih dibimbing oleh pekerja yang berpengalaman untuk memastikan tahap pembelajaran yang berkualiti. Setelah menamatkan program, pelatih akan dilengkapi dengan kemahiran dan pengalaman yang signifikan untuk memenuhi keperluan dunia pekerjaan yang mencabar.

Kami menantikan permohonan anda untuk program ini.

Maklumat Internship

Pelajar Bukan Teknikal

PNGK ≥ 2.70

 

Pelajar Teknikal

PNGK ≥ 2.50

  • Resume / CV yang dikemas kini
  • Surat Magang dari Universiti
  • Transkrip Peperiksaan Terkini

Pengangkutan Prasarana

Perjalanan Percuma

Pengurusan bakat:
Prasarana Malaysia Berhad
B-20-1, Tingkat 20,
Menara UOA Bangsar,
No 5 Jalan Bangsar Utama 1,
59000 Kuala Lumpur
Tel: 03-2299 1999 samb 1416

* Tarikh Akhir Penyerahan: Permohonan mesti diserahkan dalam tiga (3) bulan sebelum tarikh dimulakan.


Program Skim Latihan Kebolehpasaran Siswazah (GETS)

Ini adalah program kerjasama dengan UniKL Asia Rail Center. Calon terpilih akan menjalani latihan selama 3 bulan bersama kami. Objektif program ini adalah untuk meningkatkan tahap pengetahuan dan kemahiran pelajar dalam bidang berkaitan rel dan pengurusan. Ini juga memberi mereka peluang untuk pengembangan kerjaya.
 


Profesional

Semasa kami berkembang untuk menyokong perniagaan kami sekarang, kami mencari bakat yang mempercayai nilai teras kami untuk mendorong visi dan misi kami.

 

Skim Peningkatan dan Pembangunan Eksekutif Prasarana Strategik 

(Program Pelatih Pengurusan)

Prasarana, sebuah syarikat pengangkutan awam terkemuka mencari graduan muda, dinamik dan berbakat yang berminat untuk membina kerjaya yang memberangsangkan melalui Kumpulan Syarikatnya: -

Objektifnya:

  •  Untuk mempercepat kerjaya bakat segar untuk menjadi sebahagian daripada generasi penyumbang utama dan pemimpin Syarikat.
  • Untuk melatih dan membentuk graduan segar menjadi bakat yang lebih seimbang dengan pendedahan yang baik dalam semua aspek perniagaan.